注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

人在风中

爱上抽风……

 
 
 

日志

 
 
关于我

每一天都要活出自我本色!!!

网易考拉推荐

20120227  

2012-02-28 16:40:49|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Yoovin Kim
Yoovin系个韩国人,我叫佢jiejie,有时觉得佢同我几似,系个几无厘头的人。佢成日自嘲同学朋友第一次见面总问佢系系Chinese,而我就会呃D问我系系Chinese既人话我系Japanese 或者Korean。South or North,唔紧要啦。唯一同我唔同的系,感觉佢有点无脑。不过可能系我自己无脑,所以有这种相反的感觉。琴日一齐饮了杯咖啡,倾咗好多野。我嘲笑佢地Korean话对于Jeremy Lin,屈原,孔子的特别喜好…佢话系韩国都无听过呢回事。
跟住叫佢叫我韩国粗口。佢话韩国无叫人“食屎”或者“操你妈”呢种粗口,更多既系一种低B的风格——“我D屎比你更厚更大”……真系好独特的思维…
佢3月10号就要翻慕尼黑了,以后唔知几时先会见了。不过我地勾过手指,有过一个约定——有朝一日,我去釜山佢屋企,佢去我顺德的家,交换生活一段时间。可惜我2013年先毕业,佢今年就能毕业了。“有乜所谓,你读完再算啦,”佢一如既往地淡定地说。约定系一种好无靠谱的玩意,讲下就算了,不要当真。
可惜佢早就有个德国男朋友,更可惜佢系交换生,可能也就这样的一面之缘了。唔系的话……哈哈哈。

云南姐姐

匪薯的postcard

HUGO

四手联弹

唱K在民间

张国荣

Censorship在Wageningen

30欧聚会?
  评论这张
 
阅读(48)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017