注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

人在风中

爱上抽风……

 
 
 

日志

 
 
关于我

每一天都要活出自我本色!!!

网易考拉推荐

Miklas Scholz  

2009-05-09 00:57:41|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

一个静悄悄从University of Edinburgh行过来做交流讲座的Dr...听个名就知佢系个德鬼啦(德国鬼佬),天啊,佢好似得廿几岁咋喔……Dr…种草天才?

佢系搞D乜人工湿地的……

直奔主题,点解佢一篇论文有三四个明显的错误都可以发表到既?当佢既错误比有个师姐(佢英文应该好屎,但专业应该尚算可以,英文为望文口吃的水平)好轻松地指出了……跟住佢连声SORRY,跟住话佢都唔知点解当时D总编无发现佢D错误。嗯,尴尬的大度同幽默,不过无咩所谓啦,大家都系搵饭食遮……

 

不过我仲系唔明,一个好似D论文写来写去都系有关种芦苇既人点解可以咁快拿咗个PhD……
Anyway,牛人都要仰望下的。

 

睇完欧冠,觉得如果自己有机会做个D比球员拉住手进场的细路仔,我一定死都唔比杜奥巴拖我,唔系我幼小的心灵一定受损害的……

  评论这张
 
阅读(42)| 评论(3)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017