注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

人在风中

爱上抽风……

 
 
 

日志

 
 
关于我

每一天都要活出自我本色!!!

网易考拉推荐

绿豆沙  

2008-10-20 00:36:38|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

生活总是充满未知数,多数是让人郁闷无瘾的……

天朗气清,惠风和畅,德鬼百般聊赖,去篮球场寻欢作乐,点知拗柴收场……半年前拗的系右脚,今次拗左脚,好了,左右收皮,咸家富贵,好啦,一天光晒啦,我可以安心备战2012年伦敦残奥会了!!!

两次都系死于环科人的脚上,终于明白中国人那句经典话——“生系XX人,死系XX鬼”的深层含义了——死也要死系自己人手里……唉……人生啊……

思索了一个中午,决定做D积阴德的事,煲糖水普渡众生——绿豆,6蚊斤,花生,8个8一斤,最顶佢个肺系个D砂糖,我阿玛阿爸都系糖厂,居然要系他乡买高利贷般贵到死既砂糖,天理何存!!!3个半纸得400克,连一斤都唔到,而且毫无糖味!!!真系@#¥……¥@%@@……!!!!

比咗的的试食,哈哈,话OK喔,真系告慰啊,哈哈,跟住仲比咗D有建设性的意见。

晚黑又煲过比狮王、大白莎同阿橙佢地试下。佢地拿翻去比佢地宿舍D人食,反应基本都系——我有无老公啊?好难得既贤妻良母…… 依家D女生,男女不分咩……鬼整……不过,似乎美食系可以令人带来愉悦同开心的。虽然我个D绿豆沙算唔上美食,最多话好食,因为我地都系严重营养不良闹饥荒的一代……
宿舍D男生都话好食,哈哈,下次一于收费来卖,唔熟唔食嘛,哈哈^_^

扭亲只脚及时唔再痛呢,依家好鬼痛……
不过点都好,大家开心就好……

  评论这张
 
阅读(38)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017